téma měsíce června 2010

Téma měsíce června: Křesťan a hudba

1. 6. 2010 0:26
Rubrika: úvodník | Štítky: z jedné vlny

Hudba. Když se řekne toto slovo, někomu se vybaví nástroje, druhému nějaká oblíbená písnička a jinému uvolňující pocit, když poslouchá nějakou pěknou muziku.

Co si vybavíte pod pojmem "křesťanská hudba"? Varhany? Scholu? A co takhle rapovou či metalovou kapelu? Jeden známý mi říkal: "Pro mě je křesťanská hudba všechna, která zpívá o kráse, lásce, prostě o pozitivních věcech."

Pestrost, to je to, co by nás tento měsíc mělo provázet. S tím souvisí i respekt nejen k názoru, ale i dílu druhého. Pojďme se o tom bavit a sdílet hudbu, která nás obohacuje.

HejTi, Prozatimní šéfredaktor


http://www.signaly.cz/tema/krestan-hudba

Zobrazeno 3979×

Komentáře

Adalberto

Ano, mše svatá má více účelů - chvála Boha, usmíření, dík a prosba. Tyto mají být přiměřeně vyjádřeny. Nikde jsem neřekl, že se nemohou zpívat radostné zpěvy.<br />
Ale<br />
"když jdeš na mši svatou, vzpomeň si, žejdeš na Kalvárii, kde se za tebe obětuje Pán Ježíš. Podle toho se také na mši svatou připravuja v kostele chovej!"<br />
ThDr. František Tomášek, Katechismus katolického náboženství

HejTi

Protože se komentáře přelívají do diskuze, zastavuju je. Ty co zde diskutují víc: vyzývám vás, abyste svůj názor strukturovali do vlastního článku na svém blogu.

Zobrazit 49 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková